Helyszín, időpont: Szentes, 2019. március 15.

XIII. Városismereti túraverseny
„48-ból nem engedünk!”

 

VERSENYKIÍRÁS

A verseny célja:
1. Játékos formában szeretnénk ismeretet nyújtani városunkról, Szentes történetéről, épületeiről, műalkotásairól, híres embereiről és megismertetni azokat a rejtett kincseket, melyeket sokszor még városlakóként sem veszünk észre.
2. Megemlékezés az 1848-49. évi forradalom és szabadságharcról.

A verseny témái: a reformkor, az 1848-as forradalom, polgárosodás kora. Forradalomhoz köthető irodalmi alkotások, jeles szentesiek.

Kategóriák:
1.    Felnőtt
2.    Diák
3.    Családi
Csapatlétszám: 2-4 fő, egyéni indulás is lehetséges
Szükséges felszerelés: Íróeszköz, mérőszalag, ajánlott a csatos irattartó, iránytű.
Rajt: 10.00-12.00 óra között, Szentes, Dózsa-ház (csongrádi út. 2.sz.)
Táv, versenyidő: 7,5-8 km,170 perc
Eredményhirdetés: 15.30 óra, Dózsa-ház
Díjazás: 1-6 helyezés oklevél, 1-3 érem, győztesek vándorserleg.
Ellátás: zsíros kenyér, szörp.
Nevezés: 2019.március 13-ig személyesen a Dózsa-házban, vagy a szentesispari@gmail.com címre küldött levélben.

Versenyleírás:
A versengő csapatoknak térkép segítségével 48 feladatot kell megoldaniuk 170 perc alatt. Sétájuk során a város ünnephez kapcsolódó építészeti, történelmi, természeti helyszíneihez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolniuk, emellett tájékozódási jellegű és egyéb szellemes feladatokkal is meg kell birkózniuk.
A csapatoknak 2 elméleti feladat megoldását követően egy városi tájfutó-térképen kell 46-50 db ellenőrzőpontot szabadon választott sorrendben felkeresniük és ott, az adott ellenőrzőponthoz tartozó kérdést megválaszolniuk, vagy fénykép alapján azonosítaniuk. Néhány kérdés megválaszoláshoz a Koszta József Múzeum be is be kell térniük a csapatoknak. A kérdésre a válaszok a helyszínen megtalálhatók lesznek. 10 ellenőrzőpontról fénykép készült, itt a fénykép mellé kell írni azon ellenőrzőpont számát, amiről a fotó készült. A helyes válaszok pontértéke a távolságtól függően 10 pont-15 pont, az elméleti feladat 15 pontot ér.
A késő csapatokat percenként 2 hibaponttal büntetjük. A legtöbb pontszámot elérő csapat nyeri a versenyt. (Pontazonosság esetén a versenyidő dönt a csapatok között).

További információ: https://www.facebook.com/SzentesiSpartacus/