Helyszín, időpont: Eger; 2019. február 16., szombat

Versenykiírás

Helyszín: Rajt-Cél: Eger, EKE Gyakorló Iskola Eger, Bartók tér 4.

A verseny jellege: Gyalogos, egyfordulós, városi nappali, alap-középfokú szórt pontkereső tájékozódási túraverseny.
Rendező: Heves Megyei Természetbarát Szövetség, és Sapientia Alapítvány – Eger
Kategóriák: felnőtt (18 év fölött),  ifi (14-18 év), gyermek 14 év alattiak. A csapat legidősebb tagja határozza meg a kategóriát

Feladat:
A kapott tájfutó térképen jelöltek alapján, tetszőleges sorrendben felkeresni minél több terepi helyet és az adott pontra vonatkozó kérdést ott helyesen megválaszolni, a megadott versenyidőn belül.
A kérdésekre a válasz a ponton megtalálható. Feladat lehet még távolságmérés terepen lépésszámlálással, iránymérés tájolóval, valamint ezek kombinálása, fénykép felismerés. A versenyt az nyeri, aki kategóriájában a legtöbb pontot szerzi.
A további információkat a verseny előtt, a helyszínen kiadott menetutasítás fogja tartalmazni.

A versenypálya adatai és a várható versenyidő: kb. 7 km, 100 m szintemelkedés, versenyidő: kb. 3 óra .
Csapatlétszám: 2-4 fő

Térkép:
A versenyző csapatok a terület bejárához a belvárost ábrázoló színes tájfutó térképet, kérdéssort, fényképeket  kapnak. A térkép  1:5000 méretarányú, részletesen ábrázolja a város utcáit, tereit, épületeit. Tájolót, vonalzót, íróeszközt, órát minden csapat hozzon magával.

Nevezés:
A helyszínen, 9:00 – 11:00 óra között, indítás folyamatosan.
A nevezési díj: 800 Ft/fő.
A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul. Kártérítés a rendezőségtől semmilyen címen nem igényelhető.
A nevezést kérném előre jelezni: Papp László  30 3386935 vagy pappla49@gmail.com címre, 2019. február 10-ig. Így biztosan lesz berajzolt térképed.

Díjazás: Mindhárom kategória első három helyezett csapata érem, oklevél – első helyezett csapatok kupa – díjazásban is részesülnek. Eredményhirdetés várhatóan 14 óra.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
a Versenyrendezők