Helyszín, időpont: Ruzsa környéke; 2020. szeptember 12., szombat

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 7. FORDULÓ

Versenykiírás

Várunk minden természetet és versenyzést kedvelő fiatalt, kevésbé fiatalt, családokat, a „most kezdőket”, a haladókat, profikat mérjék össze tudásukat. Versenyünk új helyszínen és új időpontban kerül megrendezésre. Ruzsa (ahol mindig fogadják a köszönésed) környékén a Dorozsma-Majsai homokháton, az Alföldi Kéktúra (OKK AK-03 szakasz) mellett változatos a táj: borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek, telepített fenyvesek váltják egymást. Hasznos információk a túraversenyzésről: turaversenyek.hu

A verseny célja:
Túrázás, versenyzés közben a tájékozódási képesség fejlesztése, a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás táj megismerése, a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatok megoldása. Túraversenyzés népszerűsítése.

A verseny helye és ideje: Ruzsa környéke
Az első rajt 8 órakor, az utolsó rajt 1030 órakor lesz. Pályabontás 15 óra!

Versenyközpont: Ruzsai Vendégház (NKM, volt Démász) (koordináták:46°17’37.0″N 19°46’25.5″E)
Megközelíthető: Gépjárművel érkezők, az 5433. közút 8-9 km szelvénye között az Alföldi Kéktúrakeresztezésnél forduljatok DK-i irányba. Az aszfaltot elhagyva jó minőségű földúton tovább a
táblák és szalagok szerint (kb. 1200 m). Parkolása a földutak egyik oldalán a vendégház környékén.

Rendező:
A bajai REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya. www.rezetse.hu
Cím: 6500 Baja, Deák F. u. 3.
E-mail: cufi64@gmail.com

Versenybíróság:
Elnök: Franczva László (Rezét SE) 30/3492-471
Tagok: Gelányi Zoltán, Csihi János,
Markosné Kerekes Katalin
Ellenőrző bíró: Gelányi Zoltán
MTSZ ellenőre: Jakab Albert Paks
Tel.: 20/4318-112 e-mail: jakab.albert@dmtr.hu

A verseny formája és kategóriái:
Nyílt nappali, a felső és középfokú kategóriákban, szintidős, pontbegyűjtős. Az alapfokú kategóriában bontott távú, kötött menetsebességű egyfordulós természetjáró gyalogos tájékozódási túraverseny. A verseny a hivatalos MTSZ országos csapatbajnokság 2. fordulója lett volna, most a középfokú Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 7.fordulója.

„A”-„A/36”-„A/50” és „A/60”-„A/70”-„A/80” kategória:
I. felsőfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2020.) M=1:10000 méretarányú alapszintköz 1 m, többszínnyomású térkép, tájékozódási feladatokkal nehezített verseny. Az A-A/36-A50 kategóriák azonos és az A/60-A/70-A/80 kategóriák is azonos pályán haladnak, de különböző menetsebességgel. Táv: „A” – „A/36”-„A50” kb. 8 km, „A/60”-„A/70”-„A80” kb. 6,5 km.

„B” kategória:
II. középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2020.) M=1:10000 méretarányú méretarányú alapszintköz 1 m, többszínnyomású térkép, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve. Táv: kb. 7 km.

„C” kategória:
III. alapfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2020.) M=1:10000 méretarányú méretarányú alapszintköz 1 m, többszínnyomású térkép, útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel (nagyon kevés tájékozódási tudás szükséges) + elméleti kérdések. Táv: kb. 8-9 km.

A verseny díjazása:
Minden résztvevő emlékjelvényt, a kategóriák első helyezett csapatai REZÉT KUPA 2020. feliratú kupát, az I-III. helyezést elért csapatok érem és oklevél díjazásban részesülnek. A rendezők fenntartják a jogot, hogy kevés induló esetén, az értékelésben kategória összevonást alkalmaznak.

Eredményhirdetés: A verseny napján a versenyközpontban folyamatosan, várhatóan 13 órától.

Fontosabb szabályok:
A pontbegyűjtős („A” és „B” kat.) versenyen, a rajtban kapott térképen lévő pontokat kell a megadott versenyidő (életkornak megfelelő) alatt tetszőleges sorrendben felkeresni. Az alapfokú („C”) pályán az ellenőrző pontokat a számozás sorrendjében kell érinteni és azt a versenyzőkartonon igazolni. A pontok közötti menetidő részben megadott, részben számítandó. Az időmérő állomások titkosak. Az ellenőrző pontokon szúróbélyegző, esetleg zsírkréta van. Csak tiszta, egyértelmű jelölést fogadunk el. A versenyzőkarton egy igazolóhelyén csak egy jelölés lehet. A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata szerint történik. Óvás írásban, a csapat célba érkezését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető!

Kötelező felszerelés:
„A”, „A/36”, „A/50”, „A/60”, „A/70”, „A/80”, ”B” kategóriákban egyaránt: tájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, körző, vonalzó, óra (lehetőleg pontos), elsősegélycsomag. „C” kategóriában íróeszköz, óra. A versenyen minden „A” és „B” kategóriában induló csapat 2 db berajzolt, nyomdai térképet kap. A többi kategóriában a csapatok 1 db berajzolt, versenytérképet kapnak. Ezen felül további berajzolt vagy üres nyomdai térképet az előzetes jelentkezéssel igénylőknek, térítés ellenében (500 Ft/db) tudunk biztosítani.

Nevezés: A nevezéseket 2020. szeptember 7-ig az alábbi címre kérjük. A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!
A nevezéseket kizárólag e-mail-en küldjétek. cufi64@gmail.com
Érdeklődni: Franczva László 30/3492-471
A versenyre az előnevezők nevezési díja személyenként 1.000,- Ft. Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 1500,- Ft. A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. 14 év alatti résztvevőktől nevezési díjat nem kérünk.

Szolgáltatások:
A célban zsíros kenyér, meleg ital (kérjük hozzatok saját bögrét), gyümölcs és csoki jár Mindenkinek! WC és mosdó biztosított.
A helyszínen üzemelő büfé lesz. Meleg ebéd igényelhető! Az alföldi gulyás kenyérrel 1.000,- Ft/fő. Az igényeket kérjük az előnevezéseknél megadni!
Szállás ajánlat a másnapi Spartacus kupa rendezőitől Szentes, Sportszálló 3500Ft/fő/éj. Foglalás Tel: 70/386-1338 vagy szabadon.
Mi is kérünk minden résztvevőt az aktuális járványügyi előírások betartására!
A rendezvényen Mindenkit szeretettel várunk!

A verseny támogatói: