Helyszín, időpont: Pozsonyi-hegy (Budakeszi Vadaspark környéke); 2020. szeptember 6., vasárnap
ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 5. FORDULÓ

Versenykiírás

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (családi és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, nappali, középfokú (B) és alapfokú (emelt C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Hagyományos tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.
 
A verseny időpontja: 2020. szeptember 6. vasárnap

A verseny helyszíne: Pozsonyi-hegy illetve a Budakeszi Vadaspark környéke

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): A Budakeszi Vadaspark ingyenes parkolója melletti réten

Megközelíthető: A Széll Kálmán térről induló 22, 22A és 222 jelzésű autóbuszokkal az Országos Korányi Intézet megállóig kell utazni. Majd a buszmegálló közeléből induló sárga + turistaúton kell a rajtig gyalogolni. (10-15 perc séta)
Az autóval érkezők a Budakeszi Vadaspark ingyenes parkolójában tudnak parkolni. A parkoló a Budakeszi út → Szanatórium utca irányából közelíthető meg a legkönnyebben. Ha az ingyenes parkoló megtelik, akkor a közeli fizetős parkolóban lehet parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan
Nevezési díj: ingyenes

Előnevezés: Az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a túrabajnokságba.

Versenybíróság:
Pályakitűző: Dravecz Ferenc
Tagok: Lehoczki Zoltán, Szalai László, Farkas Sándor, Szabó Zsuzsanna, Farkas Attila

Térkép: 1 : 10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag korlátlan számban kérhet.

versenypályatávszintemelkedéstervezett verseny időtervezett ellenőrző pont
családi pálya6100 m100 m180 perc26 db
középfokú pálya6300 m100 m190 perc29 db

Versenykategóriák:
I. családi kategória
II. középfokú kategória
a) középfokú A kategória
b) középfokú B kategória
Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: csapatonként íróeszköz, tájoló, óra, megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz. Így körző, vonalzó és szögmérő sem kell.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez vagy Lehoczki Zoltánhoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk:
Dravecz Ferenc
mobil: (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Lehoczki Zoltán
mobil: (20) 982- 2363
e-mail: lehoczkizoli@citromail.hu

Honlap: www.tajbpbajn.freeweb.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség