Helyszín, időpont: Gellért-hegy; 2019. április 14., vasárnap

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 4. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 4. forduló


Versenykiírás

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog versenyezni.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek. Szerkesztés nem lesz!

A verseny rendezője: Benke Rezső Természetjáró Szakosztály (www.brtsz.hu)

A verseny időpontja: 2019. április 14.  vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Gellért-hegy, Búsuló Juhász étterem közelében, Budapest, Kelenhegyi út 58. (Kattints ide a térkép megtekintéséhez!)

Megközelíthető: A Móricz Zsigmond körtérről induló 27-es autóbusszal a Búsuló Juhász (Citadella) megállóig kell utazni.
Az autóval érkezők a közeli utcákban tudnak parkolni. Korlátozott létszámban az étterem közelében is vannak parkolók.

Indítás: 8:30 – 11:00 óra között
Nevezés: A rajtban.
Nevezési díj: nincs nevezési díj
Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba.
Tervezett szintidő: 4 óra
Tervezett ellenőrző pontok száma: 30 db ellenőrző pont, sok-sok tévesztő bójával + 10 db tájékozódással kapcsolatos feladat

Versenybíróság:
Elnök: Szádeczky-Kardoss Tamás
Pályakitűzők: Szádeczky-Kardoss Tamás, Dravecz Ferenc (Gémes TE)
Tagok: Mócsány Bertalan, Tahy Ágnes

Versenykategóriák:

I. családi kategória

II. középfokú kategória
a)     középfokú A csoport
b)     középfokú B csoport
c)    BTSSZ túravezető tanfolyam hallgatói

A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges. Kevés számú induló esetén a kategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Térkép: 1:4 000 méretarányú, 2,5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, laptájoló (ÉK 360o) és megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje oklevél és érem díjazásban részesül.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Szádeczky-Kardoss Tamáshoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

További információk:
Dravecz Ferenc
mobil: (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Szádeczky-Kardoss Tamás
mobil: (20) 585-1681
e-mail: szadeczkykt@gmail.com

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu; www.brtsz.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezők