Helyszín, időpont: Mátrafüred, 2017. április 15.

APUKÁK, ANYUKÁK, NAGYSZÜLŐK ÉS UNOKÁK!

Tojáskereső családi sétára hívunk titeket Mátrafüred környékére! Keressük együtt az erdőben a húsvéti nyuszi elrejtett kincseit április 15-én, szombaton! Hozzátok el a jókedveteket, a tájékozódó képességeteket, egy iránytűt.  Az erdei séta hossza 2 980 m, 130 m szintemelkedéssel

Találkozó: 8:30 – 10:00 között
Rajt/Cél: Mátrafüreden, a Nagykátai Tábor területén
Nevezési díj: nincs 🙂 de a túrára előjelentkezés szükséges!

Hosszabb útvonalra vágyók a szintén onnan induló Rügyfakasztó Tavaszi Mátra Kupa tájékozódási túraverseny bójáit kereshetik a pontbegyűjtő tájékozódási versenyek szabályai szerint.

Jelentkezés:
Tojáskereső: Tóthné Kelemen Mária (30-250-6303, riaovo@gmail.com)
Rügyfakasztó: Vályi Nagy Károly (valyink@t-online.hu)

A tojáskereső túra szabályai 2017-ben
A hosszú távosok tájékozódási túraversenyen vesznek részt:
– tájfutó térképet kapnak, mely alapján tetszőleges irányba indulnak el, s a bejelölt pontokat tetszőleges sorrendben igyekeznek megtalálni,
– az állomásokon „bóját fognak”, vagyis ottjártukat szúróbélyegzéssel igazolják,
– a pálya teljesítését álbóják nehezítik,
– a verseny része térképészeti, mérési feladat is,
– a verseny helyezettjei díjazásban részesülnek.

A rövidtávot kisgyermekes családoknak találtuk ki, akiket igyekszünk ilyen módon is a természetbe csábítani.
– Nevezés és regisztráció után (mely díjtalan!) a résztvevők idén tájfutó térképet kapnak, melyen – reményeink szerint – követni tudják a nyuszi nyomát.
– A családok nem vezetett túrán vesznek részt, önállóan haladnak az útvonalon, de az eligazodást szalagozással, szükség esetén személyi tanácsadással is segítjük. A nyuszik nem feltétlenül ösvényen, kocsiúton haladnak (bár lesz ilyen szakasz is) így követőiknek is kell az erdőben bóklászásra számítani.
– A rövidtáv állomásai a nyuszi pihenőhelyeit szimbolizálják. A pontokat bóják jelzik, a pont megtalálását szúróbélyegzéssel kell igazolni! Egyes állomásokon fészket is készít a nyuszi, melyben ajándékot hagy a GYEREKEKNEK. Itt minden KIS TÚRÁZÓ kivehet EGY ajándékot magának.
– Időnként a hosszú távosokkal közel van az állomás, az útvonalak keresztezhetik egymást, ezért figyeljenek a térképükre és a segítségre, ne menjenek találomra mások után. Nem biztos, hogy ugyan azt (a jóval hosszabb) útvonalat szeretnék teljesíteni.
– Mivel ez az esemény a Kékes TE Családi Sétáinak egyik eseménye, a gyerekek igazoló füzetet és abba igazoló matricát is kapnak.
– A túrára előjelentkezés szükséges.

Szeretettel várunk mindenkit a szabadba!