Helyszín, időpont: Hosszú-hegy, Csobánka; 2017. április 22., szombat

ORSZÁGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPATBAJNOKSÁG 3. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 4. forduló
ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 5. forduló

A verseny célja: Alkalmat adni a természetbarátoknak az erdők-mezők rejtelmeihez testközelben, szellemi és fizikai erőt, kitartást igénylő feladatok megoldásával versenyezve, fáradtságukat legyőzve, bizonyságot szerezni tájékozódási képességükről. Mindezt pedig Varsányi Endrének, az MVM természetjárói és tájfutói nagyszerű vezetőjének, tanítónknak és barátunknak az emlékét idézve tesszük.

A 36.VK’17 verseny helye: Hosszú-hegy, Csobánka

A verseny ideje: 2017. április 22., szombat

Jelentkezés: reggel 7.15 órától 9.00 óráig. Az első rajt 7.30 órakor, az utolsó rajt 10.00 óránál nem később lehetséges.

A versenyközpont elérhetősége:
Gépkocsival: Budapest felől a 11. számú úton Szentendréig, a város határában Pomáz-Dobogókő irányába, majd Pomáztól a Dobogókő felé kivezető úton a csobánkai elágazásig. Ott balra, Csobánkára a Fő úton, majd a Béke úton végig, majd tovább a zöld sáv jelzésű turistaúton. Parkolás a Szentkút felé elágazó útnál.
Tömegközlekedéssel: Pomázig a H5 HÉV-vel a Batthyányi térről (Margit-hídtól, Árpád-hídtól). Indulási időpontok a Batthyány-térről: 6.18, 6.48, majd minden óra 18, 38 és 58 perc. Menetidő Pomázig: 32 p.

Tovább a pomázi HÉV állomás melletti Volánbusz állomástól a Csobánka felé induló busszal a Csobánka Plandics-tér végállomásig.
A busz indulási ideje: 6:25, 7:25, majd minden óra 35 perckor (menetidő: 16 perc). A Plandics-tértől a Béke úton tovább, a zöld sáv turistajelzésen ÉNY –i irányban a szentkúti elágazásnál lévő tisztásig (kb. 15 p).

Vissza Pomázra a busz minden óra 57 perckor indul. A Szentendréről érkező HÉV Pomázról Budapestre minden óra 00, 20 és 40 perckor indul.

A verseny: bontott távú, kötött menetsebességes, tájékozódási-túravezetési, nappali, egyfordulós csapatverseny, az MTSz 2017. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) 3. fordulója, a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság 4. fordulója és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 5. fordulója.

A verseny rendezője: az MVM SE Természetbarát Szakosztálya.

A versenybíróság:
Elnök:     Bacsó Nándor
Tagok: Járai Béla elnökhelyettes, pályatervező
Járomi Julianna
Korodi Mihály
Kozma B. Imre
Mórocz Imre
Ellenőrző bíró:    Mórocz Imre
Szövetségi ellenőr: Lelkes Péter, +36 1 229 27 73, g.lelkes@t-online.hu

Nevezés, nevezési díj: Nevezni a mellékelt Nevezési lap maradéktalan kitöltésével az alábbi címek egyikére elküldve lehet.
MVM SE Természetbarát Szakosztály, 1031 Budapest, III. Szentendrei út 207-209.
Szakosztályvezető: Bacsó Nándor,  telefon: 30/951-2036, 26/341-919;  e-mail: banan36@t-online.hu
Helyettes szakosztályvezető:  Járai Béla, telefon: 70/248-8140;  e-mail: bjarai@gmail.com
Határidő: 2017. április 17-én hétfőn 24.00 óráig beérkezőleg.
A verseny rajtjánál leadott nevezéseket csak korlátozott számban tudjuk elfogadni, illetve esetleg az arra vállalkozóknak minta alapján a térkép saját berajzolására és kiszúrására lesz lehetőség, a takarékosság miatt.

Nevezési díj 800 Ft/fő. A nevezési díjat a helyszínen, készpénzzel kell befizetni. A számlaigényt a helyszínen, a befizetéskor kell jelezni! A versenyt a Magyar Villamos Művek Zrt. az MVM SE útján támogatja.

Jelentkezés a Rajtnál: 7.15 – 9.00 óráig. A helyszíni eredményhirdetés kötelezettsége miatt a verseny elhúzódásának elkerülése céljából a jelentkezési időt szigorúan betartjuk, a vidékről érkezőket kérjük, hogy legyenek ebben a segítségünkre!

Kérjük, hogy az A 60 és az A 70 kategóriában indulók lehetőleg úgy érkezzenek, hogy legkésőbb 9.00 óráig el tudjanak rajtolni.

Versenyszabályzat: az MTSz Versenyszabályzata (2010-ben módosított kiadás), valamint az OTTCsB 2017. évi kiírása.

Térkép: Hosszú-hegy 2012-ben helyesbített, többszínnyomású tájékozódási futó térkép, méretaránya 1:10.000, alapszintköze 5 m.

A verseny kategóriái, a csapatok taglétszáma és a versenypályák adatai:

  A

A/36

A/50

A/60

A/70

A/80

  B  eC   C,

KGy

Csapatlétszám [fő]2-42-42-52-62-8
Légvonaltáv [m]7.5005.4006.5005.2006.900*
Szintemelkedés [m]320310360220240
Várható versenyidő [h]55533

*A C, KGy kategóriában a pálya távolság és szintemelkedés adatai a turista útvonalon  értendők!

Az A, A/36, A/50, A/60, A/70 kategória felsőfokú, külön feladatokkal nehezített, versenypálya. Az a csapat, amelyik az OTTCsB-be külön benevezett, a kategóriájának megfelelő bajnoki helyezésben is részesül. A bajnoki nevezés megjelölését a versenyzőkartonon a csapatvezető adja meg!

Az A  kategóriába nevezhet bárki korra és nemre tekintet nélkül, aki a kategória menetutasításában adott feladatot teljesíteni kívánja.
Az A/36  kategóriába nevezhető az a csapat, amely tagjainak legalább a fele 36 éves vagy idősebb.
Az A/50  kategóriában a csapat tagjainak legalább a fele 50 éves vagy idősebb.
Az A/60  kategóriában a csapat tagjainak legalább a fele 60 éves vagy idősebb.
Az A/70  kategóriában a csapat tagjainak legalább a fele 70 éves vagy idősebb.
A B kategória középfokú verseny, tájfutó térképen, kevés külön tájékozódási feladattal. A B kategóriába nevezhet bárki korra és nemre tekintet nélkül, aki a kategória menetutasításában adott feladatot teljesíteni akarja. A B kategóriában versenyzők, amennyiben a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságban és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságban is részt vesznek, az elért eredményükkel abban is értékelésre kerülnek.

Az  eC ,  a   C  és a  KGy  kategória alapfokú verseny, tájfutó térképen ábrázolt versenypályával, igen egyszerű tájékozódási feladattal. Nevezhet bárki, nemre tekintet nélkül. A KGy kategóriás csapatban legalább egy 6 éves vagy fiatalabb gyermeknek kell versenyezni.

Életkor: 2017 – születési év !

Díjazás: A kategóriák I-III. helyezett csapatainak minden tagja érmet, az I-VI. helyezett csapatok oklevelet kapnak. Az I. helyezett csapatok kategóriánként elnyerik a Varsányi Kupát (nem vándor kupa!).
A kupákat csakis kizárólag a verseny eredményhirdetésen résztvevő  csapatok  vagy  megbízottjuk veheti át a helyszínen!

Óvás: A versenyszabályzat és az OTTCsB kiírása szerint. Az óvási díj 5.000 Ft,
Nyugta ellenében az óvás benyújtásakor fizetendő. Az elfogadott óvás díját visszatérítjük.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: A helyszínen, kb. 17 órakor, az öt óránál rövidebb versenyidejű kategóriáknál lehetséges korábban is.

Felszerelés: Kötelező: személyenként legalább ½ l ivóvíz (függetlenül az alábbi szolgáltatástól!), sebkötöző készlet, kék betétes golyóstoll, Pilis turista térkép.
Ajánlott: ÉK 360 fokos tájoló, bakancs, réteges túraöltözet, esőkabát, fényképezőgép, valamint a felsőfokú és a  B  kategóriákban szerkesztési eszköz.

Tilos eszközök: A mobil telefon és más hírközlő eszköz  a versenyfeladatok megoldására használva (ilyeneket kizárólag segítség kérésre/nyújtásra lehet használni), tilos a GPS és egyéb elektronikus vagy mechanikus mérőeszköz. Tilos a csapatoknak a versenypályán bármilyen egymás közti kommunikációja, kivéve az élet vagy a testi épség, illetve a tűz elhárításának célját, amely azonban nem szolgálhat a verseny folytatásának segítésére.

Szolgáltatás: Baleseti segélynyújtás az időmérő állomásokon illetve a Célban személyesen, vagy telefonon a következő számokon kérhető:
+36 30 951 2036, vagy +36 70 248 8140.

A versenyzők a rajtba indulás előtt, majd a célba érkezést követően ½ l ásványvizet, továbbá a célban zsíros kenyeret lila hagymával, uborkával, vagy vajaskenyeret lekvárral, valamint csokit kapnak.
A rajt/cél közelében mobil WC áll rendelkezésre!

Az időmérőknél és a célban hulladékgyűjtő zsákok lesznek, és kérjük, hogy a menet közben keletkező hulladékot (papírzsebi, csutka, zacskó stb.)  gyűjtsék saját tasakba , és  az állomáson tegyék a zsákba.

Figyelem: A versenyt a Pest Megyei Kormányhivatal, a Pilisi Parkerdő Zrt. és Csobánka PMH engedélyezte. Minden versenyzőt kérünk a növények és az állatok védelmére, az erdei létesítmények és az erdő csendjének a megóvására! A szemetelés és a tűzgyújtás tilos, a dohányzást kérjük mellőzni!

Felelősség: A versenyzők a versenyen a saját felelősségükre vesznek részt, a gyermekekért a szülők, illetve a kísérők a felelősek. A versenyzők által a pályák mentén a verseny során okozott károkért, valamint a balesetekért a versenyzők a felelősek. Kártérítést a rendezőséggel szemben nem lehet érvényesíteni.

Üdvözlet: Minden régi és új természetjáró barátunk nevezését várjuk, a versenyen való részvételükre feltétlenül számítunk!

Szép erdőt, mezőt, jó levegőt és remek időjárást kívánunk:

Budapesten, 2017. április 1-jén

a  36.VK’17 verseny rendezői

***

 

NEVEZÉSI LAP
a 36.VK’17 tájékozódási versenyre

A benevező csapat neve: …………………………………………….
(Lehetőleg a korábbi években már használt név, illetve bajnoki csapatnál az oda benevezett név.)

A kategória jele: …………………………………………………………………………………….

A csapat létszáma: ………………………………………………………………

A csapatvezető neve, e-mail címe, telefonszáma: ……………………………………………………………………………………,…………………………………………………………………………………….