Helyszín, időpont: Budapest, Városliget; 2017. március 26., vasárnapORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 2. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 2. forduló

Versenykiírás

Rendező: Gémes Természetjáró Egyesület
A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak és túravezető képzésben résztvevő hallgatóknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen bója nélküli ellenőrző pontokat is meg kell majd keresni. 10 db tájékozódással kapcsolatos feladat is lesz, amelyek megoldásához egy-két esetben tájolóra is szükség lesz. Szerkesztés nem lesz! Minden csapat ugyanazon a pályán versenyez. Az eredmények külön kategóriában lesznek értékelve.

A verseny időpontja: 2017. március 26. vasárnap

A verseny helyszíne: Városliget
Indító állomás (rajt – cél egy helyen): A Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződése közelében lévő esőháznál.
Megközelíthető: A 74, 75 és 79-es trolibuszokkal. A trolibuszokról az Ötvenhatosak tere megállójánál kell leszállni. Onnan már látszik az esőház. Az autóval érkezők a közeli parkolóban tudnak parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Szintidő: 4 óra

Ellenőrző pontok száma: 50 db
Tájékozódással kapcsolatos feladatok száma: 10 db

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt az f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be egyik bajnokságba sem.

Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság:
Elnök: Dravecz Ferenc (Gémes TE)
Pályakitűző: Dravecz Ferenc
Tagok: Lehoczki Zoltán, Szalai László és Draveczné Nagy Mária (Gémes TE)
TVB ellenőr: Balázs József (e-mail: jozsefb67@gmail.com)

Térkép: 1:5 000 méretarányú, 1 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

Versenykategóriák:
I. alapfokú kategória
a) általános iskolások felnőtt kíséret nélkül  (2-5 fő)
b) családi kategória (min. egy általános iskolás gyerek indulása szükséges).
Ebbe a kategóriába tartoznak az általános iskolások is, ha van tanári kíséret. (2-5 fő)
c) ifi és felnőtt kategória (1-5 fő)

II. középfokú kategória
1. középfokú A csoport
2. középfokú B csoport
3. középfokú családi kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

A Városligetben térképpel a kézben elég nehéz eltévedni. Ezért egyéni indulásra valamennyi kategóriában lehetőség van. Általános iskolások viszont csak akkor induljanak egyénileg, ha járatosak a tájékozódási túraversenyzésben vagy a tájfutásban.
Rengeteg szintidőt kaptatok, így azokon az utakon, ahol autós forgalom is van, nagyon óvatosan menjetek át. Többször is át kell majd mennetek ilyen utakon. A versenyidőnek, csak holtverseny esetén van jelentősége, amire 50 ellenőrző pontnál és 10 feladatnál elég kicsi az esély.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, tájoló, óra, időjárásnak megfelelő öltözet. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz. A Városliget tele van nyomós kutakkal.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást e-mailben lehet benyújtani. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 5 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül. A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság keretén belül az alapfokú kategóriák összevonásra kerülnek.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk:
Dravecz Ferenc
mobil: (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség