Helyszín, időpont: Pesthidegkút; 2019. június 15., szombat

Tudás, kreativitás, szerencse, tájékozódási képesség, figyelem, kitartás. Erre mind szükség lehet tájékozódási csapatjátékunkon!

A játék célja : Lehetőséget biztosítani a szabadidő tartalmas eltöltésére hasonló érdeklődésű csapatok társaságában, és egyben megismertetni a tájékozódási sportokat mindazokkal, akiknek eddig még nem volt lehetőségük kipróbálni ezeket.

Helyszín: A pesthidegkúti vitorlázó repülőtértől a Macis parkolóig terjedő terület

Az esemény lebonyolítása: Érkezéskor az adminisztráció elvégzése után minden csapat bemutatkozik, ismertetjük a játékszabályokat. A csapatok már meg is oldhatják legelső feladatukat, mely egy Magyarországgal ill. természetvédelemmel kapcsolatos kérdés megválaszolásából áll. Ezután minden csapat kap egy tájfutó térképet, amelyen bizonyos pontok be lesznek jelölve. Egy külön feladatlapot is kapnak sok-sok kérdéssel, amelyeknek megválaszolását nagyban segíti, ha a térképen bejelölt pontokat felkeresik. Bizonyos kérdéseket azonban úgy is meg lehet válaszolni, ha az adott pontot egy távolabbi helyről nézzük.Többletpontot szerez az a csapat, amely a csapat nevének megfelelő csapatzászlóval érkezik. A játékon semmi sem kötelező; minden csapat saját maga dönti el, hogy hány pontot szeretne felkeresni és milyen sorrendben éppúgy mint azt, hogy szeretne-e a rajtban feltett kérdésre válaszolni. A versenyidő 150 perc, ami azt jelenti, hogy nem lehet az összes pontra eljutni, hiszen a játék része a megfelelő stratégia kialakítása is. A játékidő leteltével a csapatok együtt piknikezhetnek, közben megbeszélhetik élményeiket, míg mi a feladatlapokat kijavítjuk. Az eredmények ismertetésével zárjuk a rendezvényt.

Csapatok összetétele: A versenyen egyénileg és csapatokban (2-5 fő) is lehet indulni. Nincs sem alsó, sem felső korhatár. A szülők belátására bízzuk, hogy hány éves kortól engedik el egyedül a gyermekeiket. A felkeresendő pontok mindegyike jelzett vagy jelzetlen turistaút közelében fekszik, de megtalálásukhoz alapvető térképolvasási gyakorlat szükséges. Azon csapatoknak, akik erre való igényüket a jelentkezési határidőig jelzik, olyan térképet biztosítunk, amelyen csak a repülőtér környékén levő pontok lesznek bejelölve, hogy tájékozódásilag ne okozhasson nehézséget a pálya teljesítése. Optimális útvonalválasztás mellett a teljes pálya hossza kb 5-6 km. Maximum 50 főt tudunk fogadni a környezet- és természetvédelmi előírások figyelembe vételével.

Találkozó ideje, helye : 2019. jún. 15. szombaton, 9 órakor, Pesthidegkúton, a vitorlázó repülőtér délkeleti csücskénél (sárga nyíllal jelölve), eső esetén az Arad és a Kánya utca kereszteződésénél.

Nevezési díj : ki mennyit tud/akar rászánni.
Nevezési határidő: 2019. június 10.
További információ, jelentkezés: Szabadi Ildikó, szildi1976@gmail.com.

Jelentkezéskor kérjük megadni az alábbi adatokat: csapat neve, csapattagok neve és életkora, kapcsolattartó e-mail címe. Az adott e-mail címen várom azok jelentkezését is, akik ugyan most nem tudnak eljönni, de a későbbiekben szívesen részt vennének hasonló nyílt eseményen vagy szeretnék zárt körű rendezvényként ugyanezt.

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető. A résztvevő gyerekekért a szüleik vállalják a felelősséget, függetlenül attól, hogy egy
csapatban indulnak-e velük vagy sem.

Várunk mindenkit szeretettel!