Indulnak az idei bajnokságok.

A kezdőoldalon a Szemezgetőben megtalálhatók az Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) és Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság (OTTEB) kiírásai.

[Az OTTCsB kiírása felsőfokú bajnoki kategóriákat tartalmaz. A középfokú országos bajnokságot (OKTT) 2024-ben is a BTSSZ-TVB írja ki. Elsődleges honlapja: www.tajbpbajn.freeweb.hu]

A jelentősebb kiírásbeli módosulások a felsőfokú bajnokságokban a tavalyi kiíráshoz képest, amelyekre érdemes odafigyelni:

  • Ismét lesz Spartacus egyéni és csapatverseny is, április 6-án, illetve szeptember 28-án.
  • A Rezét SE idén egyéni és éjszakai csapatversenyt is rendez, április 13-14-én.
  • A Varsányi Kupa egyéni és csapatversenyei idén nem Budapesten, hanem Pest megye délkeleti részén kerülnek megrendezésre.
  • A Demeter Egyesület és az ASE idén rendez egyéni és csapatversenyt is, május 11-12-én Kaposvár környékén.
  • A tiszaújvárosi szakosztály a szokásos egyéni Hollós Kupa mellett csapatversenyt is rendez. A csapatverseny időpontja június 8., míg az egyéni versenyé szeptember 22. lesz.
  • Az Avar Kupával november 2-án egyidejűleg megrendezésre kerülő Mátra Kupa idén felsőfokú csapatverseny lesz.
  • Az idei ünnepélyes évzáró rendezvény várhatóan november 8-10-én lesz mátrai helyszínnel.

A Versenybizottság 2023. év végén kiadta a sportági Versenyszabályzat (VSz) módosított változatát, amely 2024. január 1-től a korábbi VSz helyébe lép. A versenyszabályzatot a dokumentumok menüpontban találjátok.

A VB tudomására hozott idei tájékozódási túraverseny rendezvények fő információit tartalmazó versenynaptár is a helyén.

Nevezési határidők: Kérjük a csapatvezetőket, hogy 2024. március 08-ig jelentkezzenek a bajnokságba, mert az első bajnoki csapatverseny pályakitűzésének támogatásához a VB az addig beérkezett nevezések mérlegelésével március 22-ig dönt a bajnoki kategória-összevonásokról.

Nevezési cím: imremorocz66@gmail.com

[Borítófotó: Koch Eszter rajza Horváth T. Csaba: A bajnokság első 10 éve című könyvében]