Helyszín, időpont: Margitsziget, 2017. október 8., vasárnapORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 17. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 13. forduló

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog végig menni, kategóriáktól függetlenül.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen bója nélküli ellenőrző pontokat is meg kell majd keresni. Tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek, melyek megoldásához egy-két esetben tájolóra is szükség lesz. Nem lesz külön alapfokú és középfokú pálya, minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni. Az eredmények külön kategóriában lesznek értékelve.
A versenyidő csak holtverseny esetén számít, így nem kell rohanni. Inkább nagyon figyeljetek, nehogy tévesztő bójánál igazoljatok.

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny időpontja: 2017. október 8.  vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Margitsziget, Atlétikai Centrum bejárata közelében

Megközelíthető: A 4, 6 villamossal a Margitsziget megállóig. A rajt-célhoz a sorompó utáni első úton kell balra lekanyarodni az Atlétikai Centrum bejáratához. Parkolni a Budai rakparton célszerű.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között

Szintidő: 4 óra

Tervezett ellenőrző pontok száma: 44 db
Tervezett feladatok és bója nélküli ellenőrző pontok száma: 16 db

Nevezés: A rajtban.

Nevezési díj:  nincs nevezési díj

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a jozsefb67@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

Versenykategóriák:

I. alapfokú verseny

II. középfokú verseny
a) középfokú bajnokság A csoport
b) középfokú bajnokság B csoport
c) középfokú bajnokság családi kategória

A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges. Kevés számú induló esetén a kategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Versenybíróság:
Elnök: Balázs József (Gémes TE)
Pályakitűző: Balázs József
Ellenőrző bíró: Dravecz Ferenc (Gémes TE)
Tagok: Balázsné Tóbiás Ildikó, Lehoczki Zoltán, Szalai László és Draveczné Nagy Mária (Gémes TE)
TVB ellenőr: Magyar Emőke (memke65@gmail.com)

Térkép: 1: 4 000 méretarányú, 2,5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Fénymásolt, színes és kilyukasztott plusz térképet a rajtban díjmentesen lehet kérni.

A FINA világbajnokság miatt a térkép egyes részei jelentős átalakuláson mentek keresztül. Ezekre a helyekre nem tettünk ellenőrző pontokat.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, laptájoló, illetve az egyik feladathoz vonalzóra is szükségetek lesz.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Balázs Józsefhez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjátadás: 2017. december 5-én, a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság ünnepélyes eredményhirdetésén és díjátadásán.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

További információk:

Balázs József                                                             Dravecz Ferenc
mobil: +36(30) 9133-320                                       mobil: +36(20) 288-6223
e-mail: jozsefb67@gmail.com                               e-mail: f.dravecz@gmail.com

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu
www.gemeste.x3.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezők