Helyszín, időpont: Solymár, Alsó-Jegenye völgy; 2020. április 19., vasárnap

BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 4. FORDULÓ
ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 5. FORDULÓ

Versenykiírás

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog versenyezni.

A verseny meghatározása: Nyílt, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek. Szerkesztés nem lesz!

A verseny rendezője: Benke Rezső Természetjáró Szakosztály (www.brtsz.hu)

A verseny időpontja: 2020. április 19.,  vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Solymár, Alsó-Jegenye völgy
A Rózsika-forrás közelében lévő Szomjas réten

Megközelíthető: A Hűvösvölgyből induló 64, 64A, 164, 264-es autóbuszokkal a Kökörcsin utca megállóig. A megállótól a sárga jelzésű turistaúton kb. 15 perc séta a vízesés és a Rózsika-forrás között lévő Szomjas rétig.
Az autóval érkezők korlátozott számban a Shell benzinkút közelében és a közeli utcákban is tudna parkolni. A Shell benzinkútnál fizetős lett a parkolás. Ha itt nem találtok szabad helyet, akkor a Solymári vár alatt tudtok parkolni. A patak parton innen is kb. 15 perc alatt a rajtban vagytok. Az autóval érkezőknek a vár közelében lévő parkolóban javasoljuk a parkolást. A verseny után a Solymári vár is megnézhető, aki még nem látta belülről.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között

A rajt megközelítése tömegközlekedéssel:

A rajt megközelítése autóval:

Nevezés: A rajtban.

Nevezési díj: nincs nevezési díj

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba.

Tervezett szintidő: 4 óra

Tervezett ellenőrző pontok száma: 34 db ellenőrző pont, sok-sok tévesztő bójával + 6 db tájékozódással kapcsolatos feladat

Versenybíróság:
Elnök: Szádeczky-Kardoss Tamás
Pályakitűzők: Szádeczky-Kardoss Tamás, Dravecz Ferenc (Gémes TE)
Tagok: Mócsány Bertalan, Tahy Ágnes

Versenykategóriák:
I. családi kategória
II. középfokú kategória
a)  középfokú A csoport
b)  középfokú B csoport
c)  BTSSZ túravezető tanfolyam hallgatói

A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges. Kevés számú induló esetén a kategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Térkép: Solymár, Szarvas-hegy  1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, laptájoló (ÉK 360o) és megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje oklevél és érem díjazásban részesül.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Szádeczky-Kardoss Tamáshoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

További információk:
Dravecz Ferenc
mobil: (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Szádeczky-Kardoss Tamás
mobil: (20) 585-1681
e-mail: szadeczkykt@gmail.com

Honlap: www.tajbpbajn.freeweb.hu; www.brtsz.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezők