Helyszín, időpont: Kamaraerdő; 2019. szeptember 1. (vasárnap)

BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 8. FORDULÓ
ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 10. FORDULÓ

Versenykiírás

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (emeltszintű alapfokú és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és emeltszintű alapfokú (B, eC), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A Campona Kupa hagyományos bontott távú, kötelező menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. A késést és a sietést egyformán büntetjük. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. Valamennyi kategóriában lesznek tájékozódással kapcsolatos feladatok.

A verseny időpontja: 2019. szeptember 1. vasárnap

A verseny helyszíne: Kamaraerdő
Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Kamaraerdei Nagyrét.
A Kamaraerdei út és a Susulyka utca találkozásánál induló zöld jelzésű turistautat kell követni a Nagyrétig.
Megközelíthető: A 41-es villamossal a kamaraerdei végállomásig, majd a Kamaraerdei úton el kell sétálni a Susulyka utcáig. Az autóval érkezők itt tudnak parkolni. A rajt innen már csak gyalogosan közelíthető meg. A zöld jelzésű turistautat kell követni a Nagyrétig.
A Kamaraerdő a Kelenföldi vasútállomásról induló 87-es és 187-es autóbusszal is megközelíthető. Az autóbuszról a Kamaraerdei Ifjúsági Park megállónál kell leszállni. Ugyanúgy el kell sétálni a Susulyka utcáig, majd a Nagyrétig.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.
Nevezési díj: ingyenes

Tájékoztató versenypálya adatok:

versenypályatávszintemelkedéstervezett verseny időtervezett ellenőrző pont
családi pálya

(emelt C kategória)

5900 m210 m165 perc21 db
középfokú pálya6870 m235 m220 perc28 db

Versenykategóriák:

I. családi kategória (emelt C kategória)

II. középfokú kategória
a)     középfokú A csoport
b)     középfokú B csoport
c)    családi kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk. A középfokú kategóriákban egyéni indulás is lehetséges.

Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap.
Kötelező felszerelés: csapatonként tájoló, íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló.
A versenyen egyik kategóriában sem lesz szerkesztés. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Díjátadás: 2019. szeptember 28-án, a Gémes Kupán.

Megjegyzés: A tájékozódási túraversenyen bármilyen távolságmérő eszköz (pl. mérőszalag, mindenféle elektronikus távolságmérő eszközök) használata tilos.

A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből. A versenyeken mindenki saját felelősségére indul, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!

További információk:
Dravecz Ferenc
mobil: +36 (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Honlap: www.tajbpbajn.freeweb.hu
www.gemeste.freeweb.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat, teljesítménytúrázókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség