Helyszín, időpont: Gyöngyösoroszi-Károlytáró; 2019. november 9.PONTBEGYŰJTŐ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRAVERSENY

A verseny célja: versenyzési lehetőség biztosítása mindazok részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket, és meg akarják ismerni a tájékozódási túraversenyzést.
A verseny rendezője: Mátra Tájékozódási Túraverseny és Természetjáró Sportegyesület
A verseny támogatója: Gyöngyös Város Önkormányzata

A verseny helye és ideje: Gyöngyösoroszi-Károlytáró térsége, 2019. november 9.,  szombat
Versenyközpont: Gyöngyösoroszi-Károlytáró buszforduló melletti réten. Megközelítése  Gyöngyös irányából  a 2406.sz úton  Gyöngyösről kiérve az állatkertnél jobbra fordulva Gyöngyösoroszi felé Károlytáróba érve a buszfordulóig kell haladni. Bója és szalagozás vezet a versenyközpontba.

Rajt: 8.00-tól  10.00-ig
Térkép: M=1:10000  méretarányú, 5 m-es alapszint közű, 2018-ban felülvizsgált.

A verseny formája: gyalogos, egyfordulós, nappali középfokú „B” és „C” kategóriás pontbegyűjtő tájékozódási túraverseny.

Kategóriák:
B (felnőtt)
CS1 (családi 14 év feletti gyerekekkel, nagyszülők, 14 év feletti iskolások)
CS2 (családi 14 év alatti gyerekekkel, 14 év alatti iskolások)

Versenybíróság:
Vályi Nagy Károly, Hársy István, Bodor Ilona

Nevezés: előzetesen   2019. november 6-ig   az alábbi e-mail címen bodor.ilona@t-online.hu.
Érdeklődni telefonon: Bodor Ilona 30/510-1980; Vályi Nagy Károly 30/218-74-61
Nevezési díj: 1000- Ft/fő (előnevezéssel), melyet a verseny helyszínén kell befizetni. 18 év alatti diákoknak térítésmentes.
Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj 1500- Ft/fő, melyet a verseny helyszínén kell befizetni.
Nevezéskor kérjük a pontos számlázási adatok megküldését!

Csapatonként 1db berajzolt térképet adunk 1 db menetutasítással. További nyomdai térképet csak előzetes jelentkezéssel együtt lehet igényelni, térítés ellenében (500- Ft/db).

Célba érkezéskor frissítő ital, csoki, zsíros kenyér.

Fontosabb szabályok: a terepen elhelyezett  25-30 db ellenőrzőpontot a térkép alapján tetszőleges sorrendben, a megadott versenyidőn belül kell felkeresni. Egy-egy ellenőrzőpont megtalálását különböző pontszámmal jutalmazzuk, attól függően, hogy milyen nehézségű pontról van szó. A tájékozódási felkészültség mérése érdekében ún. tévesztő pontokat is elhelyezünk a terepen, melyek érintése (megfogása) kevesebb pontot ér. Az ellenőrzőpontokon kívül a verseny közben néhány tájékozódási feladatot is meg kell oldani .A versenyt az nyeri aki a kategóriájában a legtöbb pontot gyűjti.
A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető!
Ajánlott felszerelés:  ÉK 360 fokos tájoló, vízhatlan térképtartó, Mátra turistatérkép
Eredményhirdetés: várhatóan a verseny napján 16.00 órakor a célban.

Verseny díjazása: Az I. helyezett csapat minden kategóriában elnyeri az Avar kupát. Az első hat helyezett csapat oklevél, az első három helyezett  csapat tagjai érem díjazásban részesülnek. A legeredményesebb csapat (amelyik a legtöbb pontot gyűjti) külön díjat kap.