Helyszín, időpont: Budapest, Népliget; 2019. március 24., vasárnap


Versenykiírás

BUDAPESTI  TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 2. FORDULÓ
ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 1. FORDULÓ

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog végig menni, kategóriáktól függetlenül.
 
A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. Szerkesztés nem lesz, de tájékozódással kapcsolatos feladatok igen.

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny időpontja: 2019. március 24.  vasárnap
Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Népliget, a Vajda Péter utca közelében lévő parkoló közelében
Megközelíthető: Az 1-es villamossal a Vajda Péter utcai megállóig kell utazni. Onnan néhány perc séta. Az autóval érkezők a Népliget Vajda Péter utcai parkolójában tudnak parkolni.
Indítás: 8:30 – 11:00 óra között
Nevezés: A rajtban.
Nevezési díj:  nincs nevezési díj
Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

Versenykategóriák:

I. családi verseny
II. középfokú verseny
a) középfokú bajnokság A csoport
b) középfokú bajnokság B csoport
c) BTSSZ túravezető tanfolyam

A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges. Kevés számú induló esetén a kategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Térkép: 1: 5 000 méretarányú, 2 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Fénymásolt, színes és kilyukasztott plusz térképet a rajtban díjmentesen lehet kérni.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és a feladatok megoldásához laptájoló is. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

További információk:

Dravecz Ferenc
mobil: (20) 288-6223
e-mail:f.dferenc@gmail.com
Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu
www.gemeste.x3.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

a Rendezők