Helyszín, időpont: Budai-hegység, Látó-hegy; 2018. szeptember 30. (vasárnap)

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 13. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 10. forduló

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (alapfokú és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Hagyományos tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. A késést és a sietést egyformán büntetjük. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező.

A verseny időpontja: 2018. szeptember 30. vasárnap
A verseny helyszíne: Látó-hegy

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Fenyőgyöngye
Megközelíthető: A Kolosy térről induló 65 és a 65A jelzésű autóbuszokkal a Fenyőgyöngye állomásig kell utazni.
Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan
Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.
Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság:
Elnök: Dravecz Ferenc (Gémes TE)
Pályakitűző: Dravecz Ferenc
Ellenőrző bíró: Lehoczki Zoltán (Gémes TE)
Tagok: Szalai László, Farkas Sándor, Szabó Zsuzsanna, Farkas Attila

Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

versenypályatávszintemelkedéstervezett verseny időtervezett ellenőrző pont
alapfokú pálya6320 m300 m165 perc27 db
középfokú pálya6700 m330 m180 perc28 db

Versenykategóriák:

I. alapfokú kategória

II. középfokú kategória
a)     középfokú A csoport
b)     középfokú B csoport
c)     középfokú családi kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: csapatonként íróeszköz, tájoló, óra, megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez vagy Lehoczki Zoltánhoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk:
Dravecz Ferenc, 20/288-6223, f.dravecz@gmail.com
Lehoczki Zoltán, 20/982- 2363, lehoczkizoli@citromail.hu

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség