Helyszín, időpont: János-hegy, 2017. szeptember 24.

BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG XI. forduló

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG XV. forduló

 

A verseny időpontja: 2017. szeptember 24. vasárnap

A verseny helyszíne: János-hegy

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja:

A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (alapfokú és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása:

Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása:

Hagyományos tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. A késést és a sietést egyformán büntetjük. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező.

 

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Szépjuhászné közelében lévő játszótér

Megközelíthető: A Széll Kálmán térről induló 22 és a 22A jelzésű autóbuszokkal a Szépjuhászné Gyermekvasút állomásig kell utazni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés:

A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság:

Elnökök: Dravecz Ferenc (Gémes TE)

Pályakitűző: Dravecz Ferenc

Ellenőrző bíró: Lehoczki Zoltán (Gémes TE)

Tagok: Szalai László és Draveczné Nagy Mária

TVB ellenőr: Balázs József (e-mail: jozsefb67@gmail.com)

Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.
Versenypálya táv szintemelkedés tervezett verseny idő tervezett ellenőrző pont
alapfokú pálya 5650 m 260 m 160 perc 23 db
középfokú pálya 6410 m 355 m 185 perc 29 db

Versenykategóriák:

I. alapfokú kategória

II. középfokú kategória
a) középfokú A csoport
b) középfokú B csoport
c) középfokú családi kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: csapatonként íróeszköz, tájoló, óra, megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez vagy Lehoczki Zoltánhoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk:

Dravecz Ferenc Lehoczki Zoltán
mobil: (20) 288-6223 mobil: (20) 982- 2363
e-mail: f.dravecz@gmail.com e-mail: lehoczkizoli@citromail.hu

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség