MÓDOSÍTÁS! Az eredetileg meghirdetett időpont helyett a verseny később, szeptember 17-én, vasárnap kerül megrendezésre!

Helyszín, időpont: Kamaraerdő, 2017. szeptember 3-a helyett szeptember 17-e , vasárnapORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 12. forduló,
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 10. forduló

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (alapfokú és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, eC), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A Campona Kupa hagyományos bontott távú, kötelező menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. A késést és a sietést egyformán büntetjük. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. Valamennyi kategóriában lesznek tájékozódással kapcsolatos feladatok (pl. itiner, távolságfésű, iránymérés stb.)

A verseny időpontja: 2017. szeptember 3. vasárnap

A verseny helyszíne: Kamaraerdő

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Kamaraerdei Nagyrét.
A Kamaraerdei út és a Susulyka utca találkozásánál induló piros jelzésű turistautat kell követni a Nagyrétig.

Megközelíthető: A 41-es villamossal a kamaraerdei végállomásig, majd a Kamaraerdei úton el kell sétálni a Susulyka utcáig. Az autóval érkezők itt tudnak parkolni. A rajt innen már csak gyalogosan közelíthető meg. A piros jelzésű turistautat kell követni a Nagyrétig.
A Kamaraerdő a Kelenföldi vasútállomásról induló 87-es és 187-es autóbusszal is megközelíthető. Az autóbuszról a Kamaraerdei Ifjúsági Park megállónál kell leszállni. Ugyanúgy el kell sétálni a Susulyka utcáig, majd a Nagyrétig.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a camponakupa@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság:
Elnök: Balázs József
Pályakitűző: Dravecz Ferenc
Ellenőrző bíró: Balázs József
Tagok: Balázsné Tóbiás Ildikó, Lehoczki Zoltán, Szalai László
TVB ellenőrök: Magyar Emőke és Magyar Lajos (e-mail: memke65@gmail.com)

Tájékoztató versenypálya adatok:

versenypályatávszintemelkedéstervezett verseny időtervezett ellenőrző pont
alapfokú pálya

(emelt C kategória)

5000 m170 m140 perc27 db
középfokú pálya6000 m195 m170 perc31 db

Versenykategóriák:
I. alapfokú kategória (emelt C kategória)
a) általános iskolások felnőtt kíséret nélkül  (2-5 fő)
b) családi kategória (min. egy általános iskolás gyerek indulása szükséges).
Ebbe a kategóriába tartoznak az általános iskolások is, ha van tanári kíséret. (2-5 fő)

II. középfokú kategória
a)     középfokú A csoport
b)     középfokú B csoport
c)     középfokú családi kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk. A középfokú kategóriákban egyéni indulás is lehetséges.

Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap.

Kötelező felszerelés: csapatonként tájoló, íróeszköz, vonalzó, óra, megfelelő mennyiségű innivaló.
A versenyen egyik kategóriában sem lesz szerkesztés. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség, de egy vonalzó jól fog jönni.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Balázs Józsefhez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül. A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság keretén belül az alapfokú kategóriák összevonásra kerülnek.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Díjátadás: 2017. szeptember 24-én, a Gémes Kupán.

Megjegyzés: A tájékozódási túraversenyen bármilyen távolságmérő eszköz (pl. mérőszalag, mindenféle elektronikus távolságmérő eszközök) használata tilos.

A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből. A versenyeken mindenki saját felelősségére indul, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!

További információk:
Balázs József
mobil: +36 (30)/913-3320
e-mail: camponakupa@gmail.com
Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu, www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat, teljesítménytúrázókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség