Helyszín, időpont: Zajnáth (Csresznyés-hegy), Pilisvörösvár, 2018. április 29., vasárnap

ORSZÁGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI EGYÉNI BAJNOKSÁG 3. forduló

A verseny célja: Alkalmat adni a természetbarátoknak az erdők-mezők rejtelmeihez testközelben, szellemi és fizikai erőt, kitartást igénylő feladatok megoldásával versenyezve, fáradtságukat legyőzve, bizonyságot szerezni tájékozódási képességükről. Mindezt pedig Varsányi Endrének, az MVM természetjárói és tájfutói nagyszerű vezetőjének, tanítónknak és barátunknak az
emlékét idézve tesszük.

A 37.VK’18 verseny helye: Zajnáth (Cseresznyés-hegy), Pilisvörösvár
A verseny ideje: 2018. április 29., vasárnap
Jelentkezés: reggel 7.15 órától 9.00 óráig. Az első rajt 7.30 órakor, az utolsó rajt 10.00 óránál nem később lehetséges.
A versenyközpont elérhetősége:
37. Varsányi Kupa – Túraversenyek

A versenyközpont elérhetősége:
Gépkocsival: Budapest felől a 10. számú úton Pilisvörösvárig, a város főútján haladva a Szabadság útra, majd a Kisfaludy útra kanyarodva, végül a Nyár úton végig haladva. Parkolás a Nyár út Dugonics utcán túl eső folytatásában az út bal szélén kékvonallal jelzett földsávon, illetve szükség esetén a Dugonics utcában az átmenő forgalmat nem akadályozva, a KRESZ szerinti parkolási szabályok betartásával. Kérjük, mellőzzétek a térképen piros sraffozással jelölt réten való parkolást!

Tömegközlekedéssel:
MÁV: Budapest-Esztergom vasútvonalon a Szabadságliget megállóig. Onnan gyalogosan a Szikla-Bocskai-Nyár utcákon haladva (1,6 km).
Járatok:
Nyugati pályaudvar (indulás) – Szabadságliget (érkezés)
6:14 – 6:54
7:20 – 8:03
8:20 – 9:03

Szabadságliget (indulás) – Nyugati pályaudvar (érkezés)
13:56 – 14:39
14:56 – 15:39
15:56  – 16:39

Volán: Budapest Árpád-híd autóbusz-állomásról Pilisvörösvár Nyár u. megállóig. A megálló a Nyár u.-Dugonics u. sarkon található. A versenyközpont megközelítése gyalogosan 400 m.
Járatok:
Árpád-híd autóbusz-állomás (indulás) – Nyár u. (érkezés)
6:30 – 7:18
7:30 – 8:18
8:30 – 9:20

Nyár u. (indulás) – Árpád-híd autóbusz-állomás (érkezés)
13:40 – 14:27
14:40 – 15:27
15:40 – 16:27

A verseny: bontott távú, kötött menetsebességes, tájékozódási-túravezetési, nappali, egyfordulós egyéni verseny, az MTSz 2018. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság (OTTEB) 3. fordulója.
A verseny rendezője: az MVM SE Természetbarát Szakosztálya.
A versenybíróság:
Elnök: Bacsó Nándor
Tagok: Járai Béla - elnökhelyettes
Volf István - pályatervező
Kozma B. Imre
Járomi Julianna
Korodi Mihály
Mórocz Imre
Ellenőrző bíró: Korodi Mihály
Szövetségi ellenőr: Horváth András, +36(30)311-2748, horvath@microsec.hu

Nevezés, nevezési díj: Nevezni a mellékelt Nevezési lap maradéktalan kitöltésével a jelen versenykiírás fejlécében levő e-mail címek egyikére elküldve lehet. Határidő: 2018. április 23-án hétfőn 24.00 óráig beérkezőleg. A verseny rajtjánál leadott nevezéseket csak korlátozott számban tudjuk elfogadni, illetve esetleg az arra vállalkozóknak minta alapján a térkép saját
berajzolására lesz lehetőség, a takarékosság miatt.
Nevezési díj 1000 Ft/fő. A nevezési díjat a helyszínen, készpénzzel kell befizetni. A számlaigényt a helyszínen, a befizetéskor kell jelezni! A versenyt a Magyar Villamos Művek Zrt. az MVM SE útján támogatja.
Jelentkezés a Rajtnál: 7.15 – 9.00 óráig. A helyszíni eredményhirdetés kötelezettsége miatt a verseny elhúzódásának elkerülése céljából a jelentkezési időt szigorúan betartjuk, a vidékről érkezőket kérjük, hogy korai jelentkezéssel legyenek ebben a segítségünkre! Kérjük, hogy a 60-, 70- és a 80-as menetsebességgel haladók lehetőleg úgy érkezzenek, hogy legkésőbb 9.00 óráig el tudjanak rajtolni.
Versenyszabályzat: az MTSz Versenyszabályzata (2010-ben módosított kiadás), valamint az OTTEB 2018. évi kiírása.
Térkép: Zajnáth (Cseresznyés-hegy) 2017-ben helyesbített, többszínnyomású tájékozódási futó térkép, méretaránya 1:10.000, alapszintköze 5 m.

A verseny kategóriái, a versenypályák tervezett adatai:

Díjazás: A kategóriák I-III. helyezett versenyzői érmet, az I-VI. helyezett versenyzők oklevelet kapnak. Az I. helyezettek kategóriánként elnyerik a Varsányi Kupát (nem vándor kupa!).
A kupákat csakis kizárólag a verseny eredményhirdetésen résztvevők vagy megbízottjuk veheti át a helyszínen!

Óvás: A versenyszabályzat és az OTTEB kiírása szerint. Az óvási díj 5.000 Ft, Nyugta ellenében az óvás benyújtásakor fizetendő. Az elfogadott óvás díját visszatérítjük.
Eredményhirdetés és díjkiosztás: A helyszínen, kb. 15 órakor.
Felszerelés: Kötelező: személyenként legalább ½ l ivóvíz (függetlenül az alábbi szolgáltatástól!), sebkötöző készlet, kék betétes golyóstoll. Ajánlott: ÉK 360 fokos tájoló, bakancs, réteges túraöltözet, esőkabát, fényképezőgép, valamint szerkesztési eszköz.
Tilos eszközök: A mobil telefon és más hírközlő eszköz a versenyfeladatok megoldására használva (ilyeneket kizárólag segítségkérésre/nyújtásra lehet használni), tilos a GPS és egyéb elektronikus vagy mechanikus mérőeszköz. Tilos a csapatoknak a versenypályán bármilyen egymás közti kommunikációja, kivéve az élet vagy a testi épség, illetve a tűz elhárításának célját, amely
azonban nem szolgálhat a verseny folytatásának segítésére.

Szolgáltatás: Baleseti segélynyújtás az időmérő állomásokon illetve a Célban személyesen, vagy telefonon a következő számokon kérhető: +36 30 951 2036, vagy +36 70 248 8140.
A versenyzők a rajtba indulás előtt, majd a célba érkezést követően ½ l ásványvizet, továbbá a célban zsíros kenyeret lila hagymával, uborkával, vagy vajaskenyeret lekvárral, valamint csokit kapnak. Az időmérőknél és a célban hulladékgyűjtő zsákok lesznek, és kérjük, hogy a menet közben keletkező hulladékot (papírzsebi, csutka, zacskó stb.) gyűjtsék saját tasakba, és az állomáson tegyék a zsákba.
Figyelem: A versenyt a Pest Megyei Kormányhivatal, a Pilisi Parkerdő Zrt. és Pilisvörösvár PMH engedélyezte. Minden versenyzőt kérünk a növények és az állatok védelmére, az erdei létesítmények és az erdő csendjének a megóvására! A szemetelés és a tűzgyújtás tilos, a dohányzást kérjük mellőzni!
Felelősség: A versenyzők a versenyen a saját felelősségükre vesznek részt, a gyermekekért a szülők, illetve a kísérők a felelősek. A versenyzők által a pályák mentén a verseny során okozott károkért, valamint a balesetekért a versenyzők a felelősek. Kártérítést a rendezőséggel szemben nem lehet érvényesíteni.

Üdvözlet: Minden régi és új természetjáró barátunk nevezését várjuk, a versenyen való részvételükre feltétlenül számítunk!
Szép erdőt, mezőt, jó levegőt és remek időjárást kívánunk:

a 37.VK’18 verseny rendezői

MVM SE Természetbarát Szakosztály
1031 Budapest, III. Szentendrei út 207-209.
Szakosztályvezető: Bacsó Nándor, telefon: +36 30 951 2036, +36 26 341 919, e-mail: banan36@t-online.hu
Helyettes szakosztályvezető: Járai Béla, telefon: +36 70 248 8140, e-mail: bjarai@gmail.com

 

NEVEZÉSI LAP
a 37.VK’18 egyéni tájékozódási versenyre
A benevező neve: …………………………………………….
Az egyesület, cég stb. neve: ……………………………………………………………………
A kategória jele:
…………………………………………………………………………………….
A nevező e-mail címe, telefonszáma:
……………………………………………………………………………………,
…………………………………………………………………………………….