Helyszín, időpont: Hármashatár-hegy/Virágos-nyereg; 2019. október 27.  (vasárnap)

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 15. FORDULÓ
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 11. FORDULÓ

Versenykiírás

A verseny rendezője: A Budapesti Természetbarát Sportszövetség, a Gémes Természetjáró Egyesület közreműködésével, a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (középfokú és emeltszintű alapfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Bontott távú, kötött menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

A verseny időpontja: 2019. október 27, vasárnap

A verseny helyszíne: Hármashatár-hegy

Indító állomás (rajt): Virágos-nyereg

Cél: III. kerületi Önkormányzat Csúcs-hegyi Vendégháza
Bp. III. ker. Menedékház utca 22.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Megközelíthető:
Tömegközlekedéssel: A Szentlélek térről induló 137-es jelzésű autóbusszal az Erdőalja úti buszfordulóig. Majd a kék + turistaúton 20-25 perc bemelegítő séta a Virágos-nyeregig.
A verseny végén a Menedékház utcán majd az Erdőalja úton tudtok visszamenni a buszmegállóba.
A 137-es busz nem jár túl sűrűn a Szentlélek térről. 7:40 és 8:20 között nincs is busz. Ezt kalkuláljátok bele. Illetve a busz fordulótól egy 20-25 perces séta vár még rátok a Virágos-nyeregig.

Autóval: Mivel a rajt és a cél különböző helyen lesz, ezért rátok bízzuk, hogy hol szeretnétek parkolni. Talán a legpraktikusabb, ha a cél közelében parkoltok és onnan felmásztok a Virágos nyeregbe, ahol a verseny rajt helye lesz. Lásd a következő oldalon lévő térkép részlet.
A bátrabbak természetesen a Virágos-nyeregig is fel tudnak menni autóval, csak akkor a verseny végén kell visszamászni a kocsihoz.

Előnevezés: A verseny végén a Csúcs-hegyi vendégházban szeretnénk egy kis Októberfeszt hangulatot teremteni, mivel ez a verseny lesz 2019 évadzáró budapesti versenye. Ezért szeretnénk kérni egy előnevezést az f.dravecz@gmail.com címre, hogy tudjuk mekkora létszámra készüljünk étellel-itallal. Aki szeretne jönni az Októberfesztre az október 25-ig küldjön egy e-mailt.

Nevezési díj: ingyenes a verseny

Térkép: Hármashatár-hegy, 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép.
A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap.

Versenykategóriák:
I. középfokú kategória
a)    Középfokú bajnokság A csoport
b)    Középfokú bajnokság B csoport

II. családi kategória

A célból a rajt a piros vonallal jelölt úton közelíthető meg.

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló (a terepen nincs vízvételi lehetőség) és tájoló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

Óvás, észrevételezés: A versennyel kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: A versenyek eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük. A díjkiosztás a decemberi ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás előtt lesz.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul.

További információk:
Dravecz Ferenc
mobil: +36 (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Honlapok:
www.turaversenyek.hu
www.tajbpbajn.freeweb.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!                                                      

Rendezőség