Helyszín, időpont: Pusztamarót, 2017. július 2., vasárnapORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 11. forduló

A verseny rendezője: Természetjáró Fiatalok Szövetsége

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani a baráti társaságoknak és családoknak, valamint az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban, tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyen csak középfokú pálya lesz.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Bontott távú, kötött menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

A verseny időpontja: 2017. július 2. vasárnap

A verseny helyszíne: Pusztamarót

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Pusztamarót, Marót-hegyi Sólyomfészek tábor
Megközelíthető:
Tömegközlekedéssel: Pusztamarót tömegközlekedéssel nem közelíthető meg!
Autóval: Pusztamarót autóval Budapestről kétféleképpen közelíthető meg:
1.) Zsámbék → Szomor → Bajna → Pusztamarót irányából közelíthető meg. Viszont az utolsó 4-5 km-en az út minősége hagy némi-nemű kívánnivalót. Az út sajnos elég kátyús. Akik szeretik a kihívásokat, az adrenalin szint megemelkedését illetve a bátorság próbákat, azok számára kihagyhatatlan élmény.
2) M1-es autópálya → Tata → Tardos → Pusztamarót irányából is megközelíthető. Ezen az útvonalon is a Pusztamarót előtti néhány kilométer a kritikán aluli.

Indítás: 8:00 – 11:00 óra között folyamatosan

Előnevezés: Erre a versenyre mindenképpen szeretnénk kérni egy előnevezést, hogy van-e egyáltalán érdeklődés a nyár közepén, Budapesttől távol egy középfokú tájékozódási túraverseny iránt.

Nevezési határidő: 2017. június 26.

Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság:
Elnök: Dravecz Ferenc (f.dravecz@gmail.com)
Pályakitűzők: Magyar Lajos, Magyar Emőke, Dravecz Ferenc
Tagok: Balázs József, Lehoczki Zoltán, Draveczné Nagy Mária

Térkép: Pusztamarót, Emberölő 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép.

versenypályatávszintemelkedéstervezett verseny időtervezett ellenőrző pont
középfokú pálya7500 m160 m180 perc29

Csapat létszám: Egyéni indulás is lehetséges.

Versenykategóriák:
Középfokú kategória

a)    Középfokú bajnokság A csoport
b)    Középfokú bajnokság B csoport
c)    Középfokú bajnokság családi kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és tájoló (ÉK-i 360 fokos). A versenyen nem lesz szerkesztés.

Óvás, észrevételezés: A verseny végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Szolgáltatás: A célban csokoládé.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: A helyszínen nem lesz eredményhirdetés. A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől nem igényelhető.

További információk:

Dravecz Ferenc
mobil: +36 (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Honlapok:
www.turaversenyek.hu
www.tajbpbajn.x3.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség