Helyszín, időpont: Hárshegy, 2017. április 30., vasárnap

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 7. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 6. forduló

A Gémes Természetjáró Egyesület 2017. április 30-án, vasárnap a Budai-hegységben, Hárshegyen tájékozódási túraversenyt rendez.

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (alapfokú és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Hagyományos tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező.

A verseny időpontja: 2017. április 30. vasárnap

A verseny helyszíne: Budai-hegység, Hárshegy
Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Hűvösvölgy, Gyermekvasút állomás
Megközelíthető: A Széll Kálmán téren átmenő 56, 56A és 61-es villamossal a végállomásig. Az autóval érkezők a közeli parkolókban tudnak parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be egyik bajnokságokba sem.

Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság:
Elnök: Dravecz Ferenc (f.dravecz@gmail.com)
Pályakitűző: Dravecz Ferenc
Ellenőrző bíró: Lehoczki Zoltán (lehoczkizoli@citromail.hu)
Tagok: Draveczné Nagy Mária, Szalai László, Balázs József, Balázsné Tóbiás Ildikó
TVB ellenőr: Magyar Emőke (memke65@gmail.com)

A versenypályák nehézségi foka
Alapfokú pálya: A verseny tájoló ismerete nélkül is teljesíthető és nincs szükség különösebb. előképzettségre, de a tájfutó térképet ismerni kell. A versenypályán tájfutó térkép segítségével kell végig haladni. A verseny során jelzett turistaúton és jelzetlen, de jól járható, térképen is jelzett utakon kell haladni. Tájékozódással kapcsolatos feladatok is lehetnek (pl. távolságfésű, távolságmérés, iránymérés stb.)

Középfokú pálya: Az ellenőrző pontok megtalálásához és a feladatok megoldásához szükség van tájolóra és tájékozódási túraversenyzésben való jártasságra. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lehetnek (például távolságfésű, távolságmérés, iránymérés stb.).

Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

VersenypályaTávSzintemelkedésTervezett verseny időTervezett ellenőrző pont
Alapfokú pálya5670 m155 m150 perc26 db
Középfokú pálya6630 m210 m170 perc34 db

Versenykategóriák:
I. alapfokú kategória
a) általános iskolások felnőtt kíséret nélkül  (2-5 fő)
b) családi kategória  (2-5 fő)
c) ifjúsági és felnőtt kategória  (1-5 fő)

II. középfokú kategória
a) Középfokú bajnokság A csoport
b) Középfokú bajnokság B csoport
c) Középfokú bajnokság családi kategória

Valamennyi kategóriában egyéni indulás is lehetséges.

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és tájoló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez vagy Lehoczki Zoltánhoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül. A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság keretén belül az alapfokú kategóriák összevonásra kerülnek.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk:

Dravecz Ferenc
mobil: +36 (20) 288-6223
e-mail: f.dravecz@gmail.com

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!
Rendezőség