Helyszín, időpont: Péterhalmi-erdő, 2017. április 23., vasárnap

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 6. forduló
BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 5. forduló

A Benke Rezső Természetjáró Szakosztály 2017. április 23-án, vasárnap gyalogos természetjáró, tájékozódási verseny rendez a Péterhalmi-erdőben.

Célja: a természetjáró ismeretek és a tájékozódási képességek fejlesztése versenyzés közben.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, pontbegyűjtő, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A terepen elhelyezett ellenőrző pontokat a térkép alapján tetszőleges sorrendben, a megadott versenyidőn belül kell felkeresni. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek (pl. távolságmérés, iránymérés, irányfésű). Bizonyos feladatoknál bója nélküli ellenőrző pontokat is meg kell majd keresni. Szerkesztés nem lesz! A versenyt az nyeri, aki a saját kategóriájában a legtöbb pontot szerzi. Pontegyenlőség esetén a kevesebb versenyidő dönt.

Versenyközpont helye: Dráva óvoda, a rajt és a cél a közelben;
Budapest XVIII. ker. 1182 Budapest Dráva u. 34/b.

Megközelítés: Kőbánya- Kispestről a 182-es busszal, Sas utcai megállóig, ott a Sas utcában kell bemenni az erdő irányába (sarkon autóüvegezés, diszkont italos van).
Jelentkezés: 9.30 órától 10.30 óráig.
Indítás: folyamatosan

Versenykategóriák:
I. Alapfokú kategória
II. Középfokú kategória

Térkép: az indulók javított, 1:10 000 méretarányú, több színnyomású tájfutó térképet kapnak, berajzolt ellenőrzőpontokkal.

Nevezési díj: Nincs

Ajánlott felszerelés: íróeszköz, óra, tájoló, kulacs víz, esőkabát, elsősegély felszerelés.

A versenyen mindenki saját felelősségére indulhat.