Eredmények

VERSENYÉRTÉKELÉS

Eltájoló Kupa egyéni verseny, 2017. 04. 09., Kaskantyú, Hemző-sor

Idei egyéni versenyünket a kaskantyúi borókásban rendeztük meg. Vadonatúj térkép állt a rendelkezésünkre, de a terep igazán izgalmas része ennek az északi felére esett. A boróka-labirintusban való átmenetek igazán izgalmasnak ígérkeztek. (Ez tetszett mindenkinek a legjobban 🙂

A versenyközpontot Dénes Zoli erdejének szélén alakítottuk ki. Nagyon jó infrastruktúrával rendelkezett a hely. (Padok, budik, hűs szellő.) Mivel a VK nagyjából 1 kilométerre volt a terep általunk használni kívánt részétől, ezért a versenyzők kijutását meg kellett oldani.
A női, valamint a nyílt kategóriákban szalagozással vezettük ki a versenyzőket a rajthelyre.
Férfi kategóriában nem szerettük volna, hogy a gyaloglás unalmát átéljék a versenyzők, ezért ők „memória” feladat megoldásával kerülhettek közelebb az igazi kihívást jelentő területhez.

A pályák, feladatok kialakítását igyekeztünk versenyző-baráttá tenni, így nem volt sem durva bozótharc, sem felsőfokú matematika. Megfelelő átmenetek választásával (szerintünk) bozótmentesen lehetett a versenyt teljesíteni.

A már említett „memória” (térképvázlat-készítés (?)) feladaton kívül szerkesztés, távolságmérés és bokorjárás feladatok szerepeltek. A bokorjárás feladat esetén a programmal belenyúltunk a térképbe, a körön belül leszedtünk egy bokrot. A hibák főleg abból adódtak, hogy sokan a két bokrot összevont jelként való ábrázolásnak hitték. Ekkor viszont a súlypontjuk a két bokor közé kellett volna essen. A térképen meghagyott bokor viszont (a többihez képest) „a helyén volt”. A feladat pedig a nem jelölt bokor/bokroknál való jelölés volt. A szerkesztést az OCAD-programmal ellenőriztük.

A tavalyi versenyzőlétszám több, mint 30%-kal nőtt, aminek nagyon örültünk. Ahhoz képest, hogy a bajnoki versenyzők létszáma csökken, ez mindenképpen meglepő. Három csapat is teljesítette a férfi pályát, de a szabályzat értelmében őket (sajnos) csak versenyen kívüliként értékelhettük.

A versenypályák adatait és az indulók számát az alábbi táblázat tartalmazza:

 Kategória
 NFNy
Táv (m):6286,570846031,5
Szint (m):9810688
Ellenőrzőpontok száma:222420
Versenyzők száma:8 fő18+6 fő13 fő

Beérkezés után az eredményeket mindenki viszonylag hamar megtekinthette, és az etalontérkép alapján ellenőrizhette. A pontokon való hibázás egyik helyen sem ért el szignifikáns értéket, így ezeknek a részletezésétől most eltekintünk.

A versenyzők beérkezését követően óvás nem történt. 14:45 körül eredményt tudtunk hirdetni.

Az át nem vett díjak átvételével kapcsolatban kérjük a helyezetteket az átadás-átvétel módjának egyeztetéséről. A 180 napon belül át nem vett díjakat az érem és a kupa kivételével elfogyasztjuk.

A verseny hivatalos végeredményét az értékeléssel együtt elküldött táblázatok tartalmazzák.

Köszönet illeti a kiskőrösi gimnázium tanulóit is az ellátás biztosításáért, és az időmérésért.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött.

Várunk mindenkit szeretettel 2017. szeptember 9-én Kisizsákra. Már készülnek az izgi feladatok.

Sok sikert az elkövetkezendő versenyekre!

Kiskőrös, 2017. április 16.