Általános tudnivalók a tájékozódási túrabajnokságokról

Tudásszintjének megfelelően bárki – legyen az egyén vagy csapat, közösség – indulhat a következő tájékozódási túrabajnokságok valamelyikén 2017-ben:

Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB)
A bajnokságon való részvételhez magas szintű tájékozódási ismeretekre, térképolvasási gyakorlatra van szükség.
A Magyar Természetjáró Szövetség Versenybizottsága által kiírt tájékozódási túrabajnokság, amelyen bármely közösség (pl. egyesület, iskola, család, baráti társaság, stb.) csapat nevezhet. A nevezés egyetlen feltétele, hogy a csapattagok legyenek
tagjai a Magyar Természetjáró Szövetség valamelyik tagszervezetének.
Az OTTCsB 2018 kiírása itt található.

Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni Bajnokság (OTTEB)
A bajnokságon való részvételhez magas szintű tájékozódási ismeretekre, térképolvasási gyakorlatra van szükség.
A Magyar Természetjáró Szövetség Versenybizottsága által kiírt tájékozódási túrabajnokság, amelyen bármely egyén nevezhet. A nevezés egyetlen feltétele, hogy a versenyző tagja legyen a Magyar Természetjáró Szövetség valamelyik tagszervezetének.
Az OTTEB 2018 kiírása itt található.

Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság (OKTT)
A bajnokságon való részvételhez középfokú tájékozódási ismeretekre van szükség.
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága (BTSSZ-TVB) által kiírt tájékozódási túrabajnokság.
Az OKTT 2018 kiírása itt található.

Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság (BTT)
A bajnokság két alkategóriában: alap és középfokú szinten kerül megrendezésre. Előbbinél kevés tájékozódási ismeret elegendő, ezeket a versenyeket kezdők részére ajánljuk. Utóbbinál középfokú tájékozódási ismeretekre van szükség.
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága (BTSSZ-TVB) által kiírt tájékozódási túrabajnokság, amelynek néhány versenye az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnoksággal közös. A kiemelt budapesti versenyek mindkét bajnokságba beszámítanak, és mind a két bajnokságba be lehet nevezni ugyan annak a csapatnak.
A BTT 2018 kiírása itt található.