Helyszín, időpont: Gyöngyöstarján, Sósi-rét;  2018. november 17., szombat

Versenykiírás

A verseny rendezője: Mátra TTS.
A verseny célja:
versenyzési lehetőség biztosítása mindazok részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket, és meg akarják ismerni a tájékozódási túraversenyzést.
A verseny meghatározása: gyalogos, egyfordulós, nappali, középfokú (B kategóriás) pontbegyűjtő tájékozódási túraverseny.
A verseny központ megközelítése:  Gyöngyöstől Gyöngyöstarján  irányába, a faluban a templom után a második utcán, Oktatóház irányító táblánál balra fordulva, az úton továbbhaladva a Sósi-rét  kastélyig kb. 2700 méter (A falu végén lévő helyiségnév-táblától mérve.)

Rajt: 8.00 órától 10.30-ig.
Térkép:  1:10.000 méretarányú, 5 m-es alap szintköz, 2016-ben felülvizsgált.
A versenypálya tervezett adatai:
Táv: max 6-7 km
Szint: 150-300 m
Versenyidő: max. 3 óra

A verseny kategóriái:  felnőttek, iskolások, családok 11 év alatti gyermekkel, családok 11-17 éves gyerekkel, nagyszülők.
Csapatlétszámok 2-6 fő, de felnőtt kategóriában egyéni indulás is lehetséges.

Eredményhirdetés: Várhatóan a verseny napján 16.00 órakor a célban.
Verseny díjazása: Az első hat helyezett csapat oklevél, az első három csapat tagjai érem díjazásban részesülnek. Az I. helyezett csapatok elnyerik az Avar Kupát.
Ajánlott felszerelés: tájoló (ÉK-i 360 fokos), íróeszköz, vonalzó, óra, ivóvíz, elsősegély csomag, Mátra térkép.

Nevezés:
Az előnevezés fontos a térképek rendelése miatt!
Előzetesen 2018. november 12-ig az alábbi e-mailen: valyink@t-online.hu
Érdeklődni lehet telefonon: Vályi-Nagy Károlytól, 30/2187-461

Nevezési díj:  800,-Ft/fő (előnevezéssel), melyet a verseny helyszínén kell befizetni; 18 év alatt térítésmentes.
Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj 1000,-Ft/fő, melyet a verseny helyszínén kell befizetni.
A kategóriákban minden csapatnak 1 db berajzolt térképet adunk, további nyomdai térképet csak előzetes jelentkezéssel együtt lehet igényelni, térítés ellenében, amely 400.- Ft/db.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul. Kártérítés a rendezőségtől semmilyen címen nem igényelhető.

Versenybíróság:
Versenytitkár: Bodor Ilona
Pályakitűző: Vályi-Nagy Károly , Hársy István

Fontosabb szabályok:
A terepen elhelyezett 20-25 db érintési pontot a térkép alapján tetszőleges sorrendben, a megadott versenyidőn belül kell felkeresni. Egy-egy érintőpont megtalálását különböző pontszámmal jutalmazzuk, attól függően, milyen nehézségű pontról van szó. A tájékozódási felkészültség pontosabb mérése érdekében ún. tévesztő pontokat is elhelyezünk a terepen, amelyek érintése kevesebb pontot ér. Ezen kívül a verseny közben néhány tájékozódási jellegű feladatot is meg kell oldani. A versenyt az nyeri, aki kategóriájában a legtöbb pontot szerzi.

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket.

a Rendezők